OVER CARLA

Het begon allemaal op de kleuterschool...

Een tijdje geleden kreeg ik deze foto uit mijn kleuterschool tijd van mijn moeder, ze heeft de spreuk ook zelf gekalligrafeerd.

Ja, misschien begon mijn passie voor tekenen inderdaad wel op de kleuterschool,..ik heb de creativiteit in ieder geval niet van een vreemde.

Ik ben autodidact, heb een brede interesse op creatief gebied. Al vond ik de tekenles opschool verschrikkelijk, ik ben te eigenwijs, perfectionistisch en wil graag maken waar mijn hoofd vol van zit en waar mijn interesse ligt. Ik heb mezelf daarom allerlei technieken aangeleerd. Eerst met potloodtekeningen, daarna pastel en later volgde verf. Hoe vaker ik dingen deed hoe beter ik me ontwikkelde. Naast dat mijn hand (vaak) doet wat ik in mijn hoofd heb, ben ik ook bedeeld met ontzettend veel fantasie. Vroeger kon ik niet wachten tot er weer een week voorbij was en ik die pagina's in mijn schoolagenda vol kon kalken met allerlei illustraties. Ik maakte stripverhaaltjes en graffiti letters. Ook kreeg ik regelmatig op mijn kop in de klas dat ik weer eens aan het tekenen was als er uitleg werd gegeven, maar niet één leraar begreep dat ik veel beter kon luisteren als ik tekende..

Met de komst van social media begon ik mijn werk te delen en kreeg ik regelmatig opdrachten. Sinds januari 2018 heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken en ben ik gestart met Carla Creaties.

Carla Creaties staat zoals de naam al zegt; voor alles wat ik maak, van schilderijen en letterwerk tot illustraties en nog veel meer. Carla Creaties staat ook voor anderen blij maken, vaak met lollige karakters maar ook met gedenkschilderijen, letterwerk of illustraties.

Carla Creaties is inmiddels ook een beschermd en geregistreerd merk, zowel de naam als het logo en daarnaast is alles wat ik maak beschermd met copyright Carla Creaties.

Ik heb een heerlijke werkplek in ons huis met veel licht waar ik al mijn creativiteit kwijt kan. Naast opdrachten op maat, zijn mijn illustraties ook te vinden op Kaartje2go.nl waar ik een kaartenwinkel beheer. Tevens werk ik alweer enige jaren samen met CraftEmotions, een groothandel in hobbyproducten. Zij zetten mijn ontwerpen om tot stempel, stans, decoupage- en mask stencils en designpapier. Je vind deze producten in de hobbywinkels in Nederland en inmiddels ook over heel de wereld. (!)

Mijn doel is om door te mogen groeien en ontwikkelen. Een boek illustreren is nog altijd één van mijn wensen, ik hoop dat dit nog eens op mijn pad mag komen. En wie weet komt er ooit nog dat boerderijtje met atelier en wat diertjes in de wei.. Ik ben een beetje een dromer en heb veel fantasie, ik hoop dat dit nog lang bij me mag blijven want ik wil nog zoveel maken.

Ben jij enthousiast over mijn werk? Vertel het anderen, heb je een opdracht voor me? Laat het me weten !

Creatieve groetjes,

Carla Derks

Copyright Carla Creaties ®